Васил Михайлов: Ако има Господ, нека ми помогне! Големият актьор се изповяда

...
Васил Михайлов: Ако има Господ, нека ми помогне!
Големият актьор се изповяда
Коментари Харесай

Много тъжно. Големият Васил Михайлов се моли на Господ да му помогне

Васил Михайлов: Ако има Господ, дано ми помогне! Големият артист се изповяда в биографичен филм Обичаният от генерации български артист Васил Михайлов бе първият воин в новия сезон на поредицата „ Българска национална телевизия показва “, в която националната телевизия излъчва биографични филми за някои от най-значимите ни персони. Капитан Петко за пръв път разкри незнайни елементи от живота си и дългия си път в киното и театъра, само че не спести и драмите, които го терзаят в последно време.

Артистът показа, че продължава на 84-годишна възраст да играе в общо четири представления във Военния спектакъл, само че му идвало тежко. „ Майка ми си отиде на 87 години. И аз ги наближавам… Да забележим какво ще стане “, сподели в ефира на Българска национална телевизия Михайлов. Той описа, че майка му Вили извънредно се гордеела с него. Когато пътувала с влака от Стара Загора до София, с цел да му гостува в столицата, във всичките купета разбирали кой е синът ѝ. Когато пристигнала да го гледа за пръв път в Театъра на армията, до нея в салона две дами си говорели, че не знаели каква майка го е родила Васил, само че ѝ се възхищавали. „ Тогава тя ми сподели, че желала да извика: „ Аз съм майка му, аз! “, само че нали съм ѝ забранил да приказва, та се спряла “, сподели през смях артистът легенда. Баща му също могъл да види някои негови функции. Веднъж даже Васил го повикал за статист, тъй като щял да изкара 6 лв. хонорар, а той напуснал снимачната площадка с псувни.

През сълзи екранният Капитан Петко показа за пръв път, че е изгубил трима братя, а той бил четвърто дете за родителите си. Един умрял като дребен, другите двамата починали като бойци и върнали труповете им в дома им. Братовчед му пък бил водач и паднал със аероплан, загивайки на място, още веднъж покрай къщата им. Въпреки нещастията родителите на Васил Михайлов били мощно вярващи и религиозни. Винаги казвали молитва, преди да стартират да се хранят. Той обаче не могъл да наследи вярата от тях и му било болно. „ Аз за един живот не можах да схвана навръх какво да имам вяра. Ако има Господ, дано ми помогне! Накрая да повярвам… “, сподели на финала на кино лентата, отдаден на него, Михайлов.

В последните години артистът страда от проблеми с краката и зрението и е разредил доста обществените си изяви. На формалната премиера на документалната продукция обаче се появи персонално. На събитието не бе видяна брачната половинка му Гергана, само че Михайлов показа, че са повече от 60 години дружно. През 2019 година на 55-годишна възраст умря първородният им наследник Александър. По-малкият му брат Асен е юрист. Актьорът е дядо на трима внуци, които изпълват с благополучие дните му.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР